Snij de kipfilets in de lengte als een envelopje open.
Pureer of hak de basilicum samen met de knoflook en sjalotjes. Roer het door de olijfolie en maak op smaak met zout en peper.
Schep op elke kipfilet 1/4 van deze vulling, druk ze dicht en bestrooi ze met zout en peper.
Rol elke kipfilet in een plak Serranoham en leg de filets in een met olie ingesmeerde ovenschaal.
Bak ze in ongeveer 30 minuten af in een voorverwarmde oven van 200Gr.C. Bedruip ze af en toe met olijfolie.
Neem de kipfilets uit de ovenschaal en houd ze op een bord warm onder aluminiumfolie.
Giet de wijn en de bouillon op het vakvet van de ovenschaal, roer de aanbaksels goed los en giet het bakvocht door een zeef in een pan.
Laat het tot de helft inkoken en klop de boter er in beetje door.
Maak op smaak met zout en peper
Jolanda (11-01-2009 18:04):
Je kunt de kip ver van tevoren al klaar maken. Daarna hoeft het alleen nog even een half uur in de oven. Ideaal als je nog niet precies weet hoe laat de eters komen!
Frank (24-02-2010 09:38):
Lekker maar niet echt een snel gerecht voor doordeweeks.
IRJA (17-06-2010 21:39):
wat moet ik met de vocht doen...als op smaak is gemaakt...kipfile erin doen???
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |